inquiry
page_head_Bg

Pehea e hooki ai i ka hoopunipuni koho?

Pehea e hooki ai i ka hoopunipuni koho?

Ma keʻano he mea hana i nā lako koho, hāʻawi mākounā ʻano mīkini koho a pau, a ke mālama nui nei mākou i ke ʻano demokratika, kānāwai, a me ke ʻano kūpono o nā koho balota.

Nui nā ʻōlelo hoʻopiʻi o ka hoʻopunipuni koho i nā makahiki i hala iho nei, ʻoi aku hoʻi i ke koho pelekikena Pelekikena 2020 US.Eia naʻe, ua hoʻopau ʻia ka hapa nui o kēia mau koi e nā ʻaha, nā luna koho a me nā mea nānā kūʻokoʻa no ka nele o ka hōʻike a i ʻole ka hilinaʻi.No ka laʻana, ua hoʻoholo ʻo Fox News i kahi hoʻopiʻi $787.5 miliona me Dominion Voting Systems ma hope o ka hoʻopiʻi ʻana no ka hōʻino ʻana i ka wā i haʻi aku ai nā pilikino Fox iā Dominion i ka wā e hana ana i kā lākou hoʻopiʻi koho balota.

hoʻopau i ka hoʻopunipuni koho

ʻAʻohe pane hoʻokahi i ka pale ʻana i ka hoʻopunipuni koho, akā ʻo kekahi mau ala hiki ke komo:

Malama papa inoa: Hoʻopili kēia i ka hōʻano hou ʻana a me ka hōʻoia ʻana i ka pololei o nā moʻolelo hoʻopaʻa inoa koho, ka wehe ʻana i nā kope kope, nā mea koho i make, a i ʻole nā ​​​​poʻe koho balota.1.

Koi kakauinoa: Aia kēia i ka koi ʻana i ka poʻe koho pāloka e kau inoa i kā lākou mau balota a i ʻole nā ​​envelopp a me ka hoʻohālikelike ʻana i kā lākou pūlima me nā mea ma ka faila e hōʻoia i ko lākou kūlike.1.

Koi hoike: Pono kēia i ka koi ʻana i nā mea koho e hoʻopaʻa inoa i hoʻokahi a ʻoi aku paha nā mea hōʻike i kā lākou mau balota a i ʻole nā ​​envelopp e hōʻoia i ko lākou ʻike a me ko lākou kūpono.1.

Nā kānāwai ohi balota: E pili ana kēia i ka hoʻoponopono ʻana i ka mea hiki ke hōʻiliʻili a hoʻihoʻi mai i nā balota i hele ʻole a leka uila ma ka inoa o ka poʻe koho, e like me ka kaupalena ʻana i nā lālā o ka ʻohana, nā mea mālama, a i ʻole nā ​​luna koho.1.

Nā kānāwai hōʻike koho: Pono kēia i ka koi ʻana i ka poʻe koho pāloka e hōʻike i kahi ʻano hōʻike kūpono ma mua o ka waiho ʻana i kā lākou koho balota, e like me ka laikini kaʻa, passport, a i ʻole ID koa.1.

Eia nō naʻe, hiki i kekahi o kēia mau ʻano hana ke lilo i mau pilikia a i ʻole nā ​​​​pale no kekahi poʻe koho pāloka, e like me ka poʻe i nele i ka ID kūpono, ke kino kīnā, noho ma nā wahi mamao, a i ʻole ka hoʻokae ʻana.No laila, he mea nui e kaulike i nā pahuhopu o ka pale ʻana i ka hoʻopunipuni a me ka hōʻoia ʻana i ke komo ʻana o nā poʻe koho koho a pau.

koho pono

ʻO kekahi mau ala ʻē aʻe e pale aku ai i ka hoʻopunipuni koho:

• Hoʻonaʻauao i ka poʻe koho pāloka a me nā limahana koho e pili ana i kā lākou mau kuleana a me nā kuleana a pehea e hōʻike ai i nā hewa a i ʻole nā ​​​​hana kānalua.2.

• Hoʻonui i ka ʻike a me ke kuleana ma ke kaʻina koho, e like me ka ʻae ʻana i ka poʻe nānā, loiloi, helu hou, a i ʻole nā ​​pilikia kānāwai.2.

• Hoʻonui i ka palekana a me ka hilinaʻi o nā mīkini koho a me nā ʻōnaehana, e like me ka hoʻohana ʻana i nā ala pepa, hoʻopili, hoʻāʻo, a i ʻole hōʻoia.2.

• Ka paipai 'ana i ka pili aupuni a me ka hilina'i i ke ka'ina koho, e like me ka paipai 'ana i ka po'e koho pāloka, kama'ilio, a me ka mahalo i nā mana'o like 'ole.2.

ʻAʻole ʻo ka hoʻopunipuni koho he pilikia ākea a maʻamau paha i ka US, e like me ka nui o nā noiʻi a me nā loea34.Eia nō naʻe, he mea nui ka makaʻala a me ka hoʻoikaika ʻana i ka pale ʻana i nā hana hoʻopunipuni a me ka hōʻoia ʻana i nā koho balota kūpono a manuahi no nā mea āpau.

Kuhikuhi:

1.He aha nā ala e hoʻohana ai nā mokuʻāina e pale i ka hoʻopunipuni koho?(2020) - Ballotpedia

2.Pehea e hiki ai i ka US ke pale i ka hoʻopunipuni koho a maʻalahi ke kākau inoa no ke koho balota?- ʻO ka Washington Post

3.Hoʻoholo ʻo Fox i kahi ʻāpana o ka hoʻopiʻi ʻana no ka hoʻopunipuni koho - ABC News (go.com)

4.00B-0139-2 Intro (brookings.edu)


Ka manawa hoʻouna: 21-04-23