inquiry
faqe_koka_Bg2

Skanim optik me numërim të zonës

Skanim optik me numërim të zonës

zgjidhje-4

Hapi 1. Votuesit hyjnë në qendrën e votimit

s-2

Hapi 2.Verifikimi i votuesve

s-3

Hapi 3.Shpërndarja e fletëvotimeve

s-4

Hapi 4.Shënimi i fletës së votimit

s-5

Hapi 5.Votimi ICE100 përfundon dhe numërohet në kohë reale në pajisjen ICE100

s-6

Hapi 6. Printimi i faturave

 

Makina e numërimit të zonës rrit saktësinë, efikasitetin dhe transparencën e numërimit të votave duke ruajtur fletën e votimit në letër si një hyrje përfundimtare për auditim.

Votuesi thjesht shënon zgjedhjen e tij në fletën e votimit.Fletët e votimit mund të futen në makinën e numërimit të zonës në çdo orientim dhe të dyja palët mund të lexohen njëkohësisht, duke optimizuar proceset e votimit dhe numërimit.

Pikat kryesore

Shmangni mbivotimin
  • Një numër unik identifikimi mund të shtohet në anën e pasme të fletës së votimit për të siguruar që një fletë votimi mund të lexohet vetëm një herë nga pajisja.

Teknologjia e njohjes së imazhit
  • Aftësia e fortë e kapjes së imazhit dhe aftësia e tolerancës së gabimeve identifikon në mënyrë të përsosur informacionin e plotësuar në fletën e votimit.

Mospranimi i votave të paligjshme
  • Për fletët e votimit të paidentifikueshme (fletë votimi të paplotësuara, fletëvotimet e ndotura, etj.) ose fletët e votimit që nuk plotësohen sipas rregullave zgjedhore (si p.sh. mbivotimi), pajisjet PCOS do t'i kthejnë ato automatikisht për të siguruar vlefshmërinë e votës.

Zbulimi i mbivendosjes tejzanor
  • Teknologjia e zbulimit të mbivendosjes tejzanor do të zbulojë dhe parandalojë automatikisht futjen e shumëfishtë të fletëvotimeve në pajisje në të njëjtën kohë, palosjen e fletëve të votimit dhe parregullsi të tjera për të siguruar saktësinë e numërimit të votave.